[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]○ Ağırlığını hissedin: Karpuz, ele alındığından
göründüğünden daha ağır olmalıdır. Aynı boyutta iki karpuzu alıp test
edebilirsiniz
○ Altındaki iz koyu olsun: Altındaki ize bakın. İzin koyu
renklisini tercih edin. İz ne kadar koyuysa karpuz o kadar tatlı olur. İzin sarı
renklisi beyazından daha iyidir
○ Güzel görünsün: Parlak olmayan,
üzerinde girinti çıkıntı bulunmayan ve düzgün bir yuvarlaklığa sahip bir karpuz
seçin.
○ Kabuğundaki böcek izlerine iyi bakın: Böcekler yeterince
olgunlaşıp, kıvama gelmiş karpuzları yemeyi tercih eder. Kabuğu böcekler
tarafından yenerek, hafif aşınmış karpuzu alın.
○ Sesini dinleyin:
Karpuza vurduğunuzda çıkan ses tok olmalıdır. Eğer ses derinden geliyorsa bu,
karpuzun yeterince olgunlaşmadığını gösterir.